OM OSCARSHÄLL
Jag som driver Oscarshäll heter Matti Grahn. Jag har jobbat inom hotell- och restaurangbranschen sedan slutet av 1980-talet. Min karriär började på det då anrika Stafsjö Wärdshus. Genom åren har jag jobbat på bland annat Vildmarkshotellet och som mångårig kökschef på La Mansion i Norrköping.
2011 kom Oscarshäll ut till försäljning, och då kände jag att det var dags att satsa på ett ”eget” ställe. Oscarshäll var en väletablerad verksamhet, med stor potential för utveckling, som jag upplevde lockande.
Innan öppningen i min regi, den första april 2011, så genomfördes en omfattande renovering. Jag ville öppna upp i nya, fräscha lokaler. Genom åren har vi gjort löpande renoveringsarbeten och idag är ”stugan” i riktigt bra skick.
Från början var Oscarshäll enbart ett ”fik”, men numera så driver vi det i första hand som lunchrestaurang. Vårt fokus är svensk husmanskost som lagas från grunden. Vi har också café med fikabröd, smörgåsar och glass och dessutom erbjuder vi catering. Vi har fullständiga rättigheter så det går bra att unna sig något gott att dricka till maten på plats, eller till cateringen.